Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Nov. 2019

Hanina izkušnja na Društvu Parada ponosa

Hana Gärtner je za program Usposabljanje na delovnem mestu – mladi  izvedela od svoje svetovalke na Zavodu za zaposlovanje. Povedala ji je za možnost, da ponudi to opcijo podjetju, organizaciji ali društvu, kjer bi želela delati, kar je tudi storila. Glede na to, da že dve leti opravlja prostovoljsko delo pri Društvu Parada ponosa, se je z njimi dalo hitro dogovoriti, da jo v okviru tega programa vključijo medse za 3 mesece. Dodelile_i so ji mentorico in pričela je z delom kot upravljalka spletnega komuniciranja v nevladni organizaciji. Spoznava orodja spletnega komuniciranja, nadaljuje z delom grafičnega oblikovanja, ki ga je že prej opravljala kot prostovoljka, urim se tudi v pisanju tekstov ipd.

Hana pravi, da je njena izkušnja zelo pozitivna, "saj me je po letu in pol brezposelnosti pripeljala nazaj v rutino z rednim delovnim časom in nalogami. Vendar pa se mi zdi ob tem pomembno upoštevati, da usposabljanje opravljam na Društvu Parada ponosa, ki ga že poznam in kjer sem prostovoljno delala že prej, tako da sem vedela, kaj lahko pričakujem. Zdi se mi, da je ključno, da če se oseba odloči za ta program, potem usposabljanje res opravlja pri delodajalki_cu, ki ji_mu zaupa in jo_ga pozna. V nasprotnem primeru dvomim, da se splača, saj te delodajalka_ec po končanem usposabljanju ni dolžna_an zaposliti, plača oz. nadomestilo, ki ga prejmeš, je izredno nizko, malice nimaš pokrite (razen če se to dogovoriš z delodajalko_cem kot v mojem primeru), tako da lahko hitro pride do izkoriščanja. Za vsako_ega, ki pa jo_ga zanima program usposabljanja na delovnem mestu pri Društvu Parada ponosa, pa lahko iz svoje izkušnje povem, da se splača. Delale_i boste v super kolektivu, naučile_i se boste novih veščin z različnih področij in se zopet vrnile_i v nek ustaljen ritem dela."

Vir: Društvo Parada ponosa
Foto: Hana Gärtner, osebni arhiv 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60091

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino