Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Dec. 2020

Heroji furajo v pižamah zakorakali že v 4. sezono

Zavod VOZIM s svojo iniciativo z naslovom Heroji furajo v pižamah mlade že od leta 2017 spodbuja k zmanjševanju voženj pod vplivom alkohola, ki stremi k temu, da mladi postanejo varni in odgovorni vozniki. Letos so zakorakali že v 4. sezono iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola, v sklopu katere so pripravili tudi kampanjo. K temu jih je spodbudil pozitiven napredek mladih na področju voženj pod vplivom alkohola.

V zadnjih 5 letih (2015-2019) so mladi med 18. in 24. letom povzročili kar 60% manj smrtnih žrtev zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročili 22 % manj prometnih nesreč pod vplivom alkohola.

V tokratni kampanji so glavno besedo dobili vplivni mladi. Gaja PrestorTim GajserJanja Garenbret, Štefan Hadalin in Blaž Janc so predstavniki mladih, ki v letošnji kampanji svojim sovrstnikom sporočajo: »Mladi si zaslužimo pohvalo, saj skupaj na cestah dosegamo hvale vredne in varne rezultate! Gremo še naprej.« 

Poleg pohvale pa je mladim seveda dodeljena odgovornost, da varno ravnajo še naprej, saj še vedno nismo na cilju. Mladi so tudi postavljeni kot vzor vsem ostalim, oz. starejšim.

Mladinski centri, lepo vabljeni, da med mladimi delite vsebine kampanje in tako doprinesete k skupnim prizadevanjem za manj voženj pod vplivom alkohola!

Vir: Zavod VOZIM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32995

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino