Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jan. 2022

Informativna dneva programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota

Zavod Movit vabi na spletna informativna dneva programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki bosta potekala 19. in 20. januarja 2022.

Informativna dneva bosta ponudila vpogled v prenovljeni podobi programov EU na področju mladine v letu 2022 in vam predstavila glavne novosti v vodnikih po obeh programih.

Leto 2022 bo v prvi vrsti potekalo v znamenju mladih z razglasitvijo in uradnim sprejetjem Evropskega leta mladih, programa pa predvidevata še nekaj tehničnih in vsebinskih sprememb. Ob tem Evropsko leto mladih ne pomeni le več priložnosti za mlade, ampak tudi povečanje sredstev za podporo sprejemu projektov v oba programa.

Evropsko leto mladih tako s seboj prinaša: 

  • 66% povečanje sredstev za mladinske izmenjave in mobilnost mladinskih delavcev ter 75% povečanje sredstev za aktivnosti udejstvovanja mladih v okviru Ključnega ukrepa 1 programa Erasmus+: Mladina;
  • 12% povečanje sredstev za prostovoljske projekte in 22 % povečanje sredstev za solidarnostne projekte v okviru programa Evropska solidarnostna enota.

Prijava je obvezna, na dogodek pa se lahko prijavite tukaj.

Naslednja prijavna roka za prijavo projektov sta 23. februar (Ključni ukrep 1 v okviru programa Erasmus+: Mladina in vsi ukrepi v okviru programa Evropska solidarnostna enota) in 23. marec 2022 (Ključni ukrep 2 v okviru programa Erasmus+: Mladina).

Več informacij o dogodku najdete na naslednji povezavi.

Vir: MOVIT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21376

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino