Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Dec. 2020

Informiranje tujejezičnih mladih

V Centru eksperimentov Maribor želijo o aktualnih problematikah informirati čim več ljudi, zato so se odločili, da objavijo nekatere članke tudi v angleščini in tako omogočijo dostop do zanimivih informacij mladim, ki so v Sloveniji, a ne znajo slovensko, kot so tuji študentje, migranti, azilanti, otroci delavcev iz tujine itd. Trenutno so se osredotočili na podnebno tematiko in kako se ščititi v času koronakrize.

V članku »Introduction to Renewable Energy« (Uvod v obnovljive vire energije) je sistematsko predstavljeno vprašanje o prihodnosti energetike in kako ga lahko rešimo z uporabo obnovljivih virov energije. Podrobneje tudi predstavijo način hranjenja energije v obliki vodika. S člankom želijo dodatno osvestiti mlade o načinih, kako lahko sooblikujemo boljšo in čistejšo prihodnost ter jih spodbuditi, da se tudi sami podajo v naravoslovne vode in pomagajo snovati tehnologije prihodnosti.

S člankoma »Wearing masks helps reduce the spread of virus« (Nošenje mask pomaga zmanjšati širjenje virusa) in »How N95 and FFP2 Masks Actually Work?« (Kako N95 in FFP2 maske dejansko delujejo?) želijo prestaviti, na kakšen način maske ščitijo skupnost in bistveno zmanjšajo širjenje virusa, ter kako sploh delujejo.

V člankih lahko mladi izvejo stvari, ki jih verjetno niso vedeli in pridejo do nekaterih presenetljivih spoznanj. Upajo, da bodo ti članki dosegli čim širšo množico in da bo dovolj zanimanja, da bodo nadaljevali informiranje na ta način tudi v prihodnje.

Te in druge novice lahko najdete tukaj.  

Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94725

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino