Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

InterArts - uporaba umetniških disciplin v mladinskem delu

12. decembra 2019 je v Bruslju potekalo tretje srečanje strateškega partnerstva "InterArts - Youth Communities for Social Inclusion" v Bruslju, kjer so zaključili korake drugega dela projekta.

V strateškem partnerstvu sodeluje sedem evropskih organizacij: Compagnia Virgilio Sieni (Italija), Inter Alia (Grčija), Zavod Nefiks (Slovenija), Asociacion Juvenil Teatral On&Off (Španija), Proposito Inadiavel (Portugalska), Ars for progress of people (Belgija) ter Carpe Diem (Hrvaška).

InterArts je projekt, katerega namen je z uporabo umetniških dejavnosti mladim omogočiti boj proti diskriminaciji in socialni izključenosti. Z uvedbo inovativne neformalne metodologije, ki temelji na nizu umetniško povezanih disciplin (ples, gledališče, glasba, ulična umetnost, fotografija, literatura, kino, slika in kiparstvo), InterArts ustvarja praktično znanje za zmanjšanje socialne izključenosti in izboljšanje ključnih kompetenc in veščin mladih, ki živijo v marginaliziranih razmerah.

V prvem delu projekta so pripravili analizo stanja mladih v lokalnem okolju, jih združili v interaktivni zemljevid in raziskali dobre prakse dela z mladimi, ki vključujejo eno izmed umetniških disciplin. Na Zavodu Nefiks so raziskovali področje literature, svoja odkritja pa so predstavili na sestanku partnerstva v začetku junija ter skupaj izbrali iz vsakega področja po eno dobro prakso, na podlagi katere bodo pripravili delavnico.

Na srečanju 12. decembra so sledile predstavitve delavnic in načrtovanje naslednjih korakov - izpeljava delavnic, priprava priročnika, filma, objava dobrih praks in interaktivnega zemljevida na spletni strani.

Potek projekta lahko spremljate na spletni strani Zavoda Nefiks. 

Vir in foto: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49116

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino