Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2019

Internet, mladinsko delo in mladi

Izšlo je Poročilo študije, ki preučuje vpliv interneta, socialnih medijev in novih tehnologij na participacijo mladih in na mladinsko delo. Skozi obravnavo vloge mladinskega dela pri podpori mladih v razvoju digitalnih veščin in nove medijske pismenosti vključuje obsežno zbirko podatkov, povzeto v popisu 50 dobrih praks in 12 študij primerov. Ti odražajo raznolikost mladinskega dela v EU in potrjujejo, da ima mladinsko delo pomembno vlogo.

Poleg digitalnega znanja mladinskih delavcev opisuje tudi digitalne kompetence, ki jih mladi uporabljajo oziroma potrebujejo pri dejavnemu državljanjstvu in političnemu udejstvovanju.

Vabljeni k branju! 

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90788

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino