Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Apr. 2021

JA nacionalno tekmovanje 2021

V šolskem letu 2020/2021 se bo odvijalo že 8. JA nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki ga bodo izvedli v četrtek in petek, 6. in 7. maja 2021. Dogodek bo v letošnjem letu potekal preko spleta, zaradi posledic COVID-19. Dogodek bo izveden pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.  

To šolsko leto so poudarjali področja krožnega gospodarstva in uporabe surovin. Vsebine so izvajali s sodelovanjem v projektu Skills for the future z Evropskim inštitutom za inovacije in tehnologijo (EIT Raw Materials). S to priložnostjo so dijaška podjetja spodbujali, da svoja dijaška podjetja osnujejo z mislijo na ponovno uporabo recikliranih materialov in surovin. 

Prav tako so dijake spodbudili, da svoje izdelke usmerjajo za namen promocije slovenske zapuščine. Te vsebine so izvajali s sodelovanjem z nacionalno znamko I FEEL SLOVENIA, ki jo upravlja Urad vlade za komuniciranje. Izdelke, ki so jih dijaki na tem področju razvijali, bodo namenjeni za promoviranje države v času predsedovanja Evropski Uniji. Poudarek je bil na uporabnost izdelka v vsakdanjem življenju, ekološki naravnosti in uporabi naravnih ali recikliranih materialov. Glavno vodilo je dijakom služila beseda "FEEL" , ki jih je usmerjala naj se izdelek začuti preko vonja, okusa, sluha, vida ali otipa. 

»Slovenci smo narod inženirjev, inovatorjev in pionirjev – samo svet tega še ne ve!« je iztočnica za podjetniško idejo, ki jo je za dijake zasnoval Slovenski kvIZUM oz. podjetje Mediade. Na ta način so dijakom dali še en namig, priložnost za oblikovanje svojih dijaških podjetij. Izziv pa so zasnovali takole ... Na spletni strani www.talentismo.si živi aplikacija, orodje za krepitev samozavesti, da smo Slovenci narod inženirjev, inovatorjev in pionirjev. Menijo, da so vsebine zbrane na spletni strani, lahko potencial tudi za zabavno druženje. Morda lahko postanejo namizna družabna igra, ki jo igra družina ali igra, ki nas zabava, ko se družimo digitalno? Ali bo to dijakom uspelo? Vidimo kmalu ....

Program JA nacionalnega tekmovanja:

● ODDAJA MATERIALOV ZA SODELOVANJE NA TEKMOVANJU: 16. 4. 2021 do 12:00
● RAZGLASITEV FINALISTOV TEKMOVANJA: 23. 4. 2021
● GLASOVANJE UČITELJEV ZA najboljšo podjetniško idejo po izboru mentorjev: 19. 4.-23. 4. 2021
● INTERVJUJI S ČLANI  ŽIRIJE: 6. 5. 2021 
● SPLETNA SLAVNOSTNA RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV TEKMOVANJA: 7. 5. 2021 ob 12. uri
● SPLETNA JA TRŽNICA: 3. -7. 2021
● EVROPSKO TEKMOVANJE COYC 2021: 13. -15. 7. 2021 (V letošnjem šolskem letu se bo evropsko tekmovanje odvijalo virtualno pod okriljem Ja Latvija.)

Kmalu bo na voljo tudi spletna tržnica. Za vas jo bodo odprli v ponedeljek, 3. maja.

Vir: Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98631

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino