Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Dec. 2019

Jablana kot simbol združevanja kultur

Mladi iz Jordanije, Egipta, Portugalske, Hrvaške in Slovenije so na kompleksu Mladinskega centra Prlekije posadili mlado jablano, ki simbolizira združevanje različnih kultur sveta.

Drevesa ne samo, da prispevajo k čistejšemu zraku, dajejo nam zavetje in prijetno senco ter ohladitev. To so drevesa, ki ostajajo in rastejo z nami. Z nami se starajo in so v ponos generacijam, ki prihajajo za nami. Vsak udeleženec bo lahko čez mnogo let dejal svojim otrokom, da je on to drevo posadil. Drevo je simbol miru. Opominja na pomen narave in okoljevarstvene zaščite in  simbolizira sodelovanje mladih vsega sveta.

Živimo v povsem različnih kulturah, vendar moramo ceniti bogastvo naše različnosti, spoštovati pravice vsakogar, tudi pravice narave in živali. Zato so v Mladinskem centru Prlekije posadili jablano kot spomin na druženje mladih iz treh celin sveta.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89392

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino