Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Dec. 2019

Jakub na praksi v Centru eksperimentov Maribor

V mesecu novembru je Evropski kulturni center Maribor – Center eksperimentov Maribor gostil mladega češkega dijaka Jakuba, ki je bil na praksi v tujini v okviru ZNI – Zavoda za novodobno izobraževanje.

V času, ki ga je preživljal v Mariboru je spoznal mesto Maribor, naše navade, hrano in ljudi. Ugotovil je, da smo si Slovenci in Čehi precej podobni. Zaradi podobnosti jezikov je tudi uspel razumeti kar precej slovenskih besed, nekatere so ga tudi pošteno nasmejale, saj imajo v češčini drug pomen.

V delovnem času je pridobil veliko novega znanja in izkušenj, hkrati pa je veliko svojega znanja delil z njimi. Jakub namreč obvlada programiranje Arduino sistemov in se tudi sicer odlično znajde okoli vsega, povezanega z elektroniko. Vsakega naloženega dela se je hitro in spretno lotil ter tudi uspešno opravil, brez večje pomoči ali dodatnih napotkov. Jakub kaže velik potencial in v CEM verjamejo, da bo uspešen na svoji nadaljnji poti, saj je zelo entuziastičen in ima veliko mero samoiniciative. 

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85324

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino