Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 30 May 2022

#Join Us - Obisk Zavetišča za brezdomne osebe Murska Sobota

Člani Društva Kreativne Mladine so  v sklopu solidarnostnega projekta #JoinUs obiskali Zavetišče za brezdomne osebe Murska Sobota. Skupaj z uporabniki so pripravili kuharsko delavnico »uporabi kar imaš«. Na delavnici so spoznali kako iz preprostih sestavin, ki jih imamo skoraj vsi doma, pripraviti enostaven obrok. Člani in uporabniki so pripravili pica kruhke in palačinke. Obenem pa so predstavili tudi program Evropska Solidarnostna Enota in kaj nam ponuja EU. 

Delavnico so mladi kreativci izvedli z namenom širjenja strpnosti in mladim pokazati, da naj bodo bolj aktivni v lokalnem okolju. Obenem pa so želeli pokazati, da ranljive skupine potrebujejo podporo in vključevanje v družbo brez predsodkov.  

Delavnico so izvedli v sklopu solidarnostnega projekta #JoinUs, ki je financiran s strani programa Evropska Solidarnostna Enota.

Vir: Društvo kreativne mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62415

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino