Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2020

Kako preprečiti napačne karierne odločitve?

16.decembra 2020 je Socialna akademija v okviru projekta Inkubator 4.0 pripravila posvet Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela.

Udeležilo se ga je več kot 50 predstavnikov različnih sektorjev: mladinskih delavcev, učiteljev, vzgojiteljev, odločevalcev, predstavnikov institucij in kariernih svetovalcev.

Petim govorcem, ki so posvet otvorili, je bilo skupno to, da so (bili) vsak na svoj način povezani z mladinskim delom, vsi pa delujejo tudi v drugih, med seboj različnih sektorjih (civilna družba, karierno svetovanje, sociala, nacionalne in evropske institucije).

Namen posveta je bil pripraviti priporočila za t. i. sopotnike mladim, to so osebe, ki mlade spremljajo na poti njihovih kariernih odločitev.

Udeleženci so se v veliki meri med seboj strinjali, da se prostori participacije mladih zaradi spremenjenih razmer močno spreminjajo in v veliki meri tudi krčijo. Pomembno jim je ponujati varno okolje za preizkušanje, kjer so napake dovoljene, kjer dobijo iskreno, a dostojanstveno povratno informacijo ter spodbude za premagovanje ovir, ki jih morda sami v tem trenutku še ne upajo prestopiti.

Rezultati so že znani, gre za 12, priporočil. Pogledate jih lahko tudi obliki e-knjižice.

Vir: Inkubator moj korak naprej

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43613

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino