Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Mar. 2021

Kako se je v letu 2020 razgalil kapitalizem, 2. del

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, predstavljajo novo epizodo njihovega podkasta Nehvaležni skeptiki, v kateri so se še enkrat posvetili »covid letu« 2020.

Takole pravijo: "Zunaj je februarska epizoda našega podkasta Nehvaležni skeptiki, ki prinaša 2. del pregleda družbenih, političnih, zdravstvenih in drugih pretresov, ki so lani zaznamovali malodane ves svet. Če smo prejšnji mesec naredili analizo o tem, kako je pandemija novega koronavirusa vplivala na naš vsakdan, in kaj je razkrila o podsistemih družbe, v kateri živimo, se tokrat sprašujemo, česa si želimo v bodoče, po koroni, in kakšna naj bo nova normalnost, ki si jo zaslužimo. Kakšni načrti za pokoronsko okrevanje obstajajo na ravni EU in kako bodo vplivali na naš svet dela, socialo, okolje …? Smo sposobni poiskati rešitve onkraj kapitalizma, trdovratnega sistema, v katerem živimo? In če tega nismo sposobni narediti na ravni politike, kako lahko vseeno najdemo alternative in kakšne naj bodo?"

Sveži epizodi podkasta Nehvaležni skeptiki + njegovi novi rubriki Sindi svetuje je mogoče prisluhniti tukaj. Vse druge epizode podkasta Nehvaležni skeptiki pa so dostopne na tej povezavi.  

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60297

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino