Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Oct. 2018

Kako si?

Svetovni dnevi opozarjajo na spregledane, a pomembne teme. Eden izmed njih je svetovni dan duševnega zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 10. oktobra.

Verjetno bi se tudi tisti, ki se s področjem psihologije in sorodnimi vedami ne ukvarjajo strokovno, strinjali, da za duševno zdravje velja oboje – pomembno, a spregledano. Glede na zaskrbljujoče podatke o pogostosti duševnih težav med mladimi je smiselno, da ob svetovnem dnevu duševnega zdravja temu namenimo besedo ali dve. Pomembno lahko namreč služi destigmatizaciji področja, zaradi katerega si mladi še vedno redkeje kot bi bilo smiselno, poiščejo ustrezno strokovno pomoč.

Več o duševnem zdravju si lahko preberete v prispevku dr. Simone Gomboc, vodje Psihološke Posvetovalnice znotraj Mladinske postaje Moste, sicer zaposlena na Oddelku za psihologijo na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem 

Vir: Mladinska postaja Moste

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41152

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino