Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 May 2022

Kako smo si en teden brez obsojanja dovolili delati napake

Trije prostovoljci Centra za pomoč mladim Ljubljana (CPM) so imeli v marcu priložnost sodelovati na Erasmus+ treningu, imenovanem First 5000 Mistakes, ki je potekal na Madžarskem.

Trening je potekal v prisrčni mali vasici Hollókő, ki je del Unescove svetovne dediščine. Celoten trening je bil namenjen sprejemanju svojih napak in napak drugih. Spoznali so, da so napake del življenja in da so lahko velika učna priložnost, če si le dovolimo nanje pogledati v takšni luči. Napake so na treningu spoznavali in se jih učili sprejemati s pomočjo improvizacijskega gledališča, v katerem so se preizkušali preko različnih vaj, iger in drugih aktivnosti. Imeli so se priložnost srečati tudi z improvizacijo poezije in glasbeno improvizacijo.

Improvizacijsko gledališče temelji na petih stebrih, ki nam lahko pomagajo navigirati vode vsakdanjega življenja in mladinskega dela. To so radodarnost, sprejemanje odločitev, spontanost, sprejemanje in poslušanje. Če te zanima več o improvizacijskem gledališču, toplo priporočajo ogled posnetka https://www.youtube.com/watch?v=MUO-pWJ0riQ .

Eden najlepših delov treninga pa je bila priložnost spoznati skupino krasnih ljudi z različnih koncev Evrope. Vsak je prišel iz drugačnega ozadja, z drugačnimi izkušnjami, vsi skupaj pa so si ustvarili krasen teden, se ogromno naučili drug od drugega in stkali nova prijateljstva.

Za njih je bil to prvi ERASMUS+ trening. Ugotovili so, da so le-ti super priložnost za rast, učenje in preizkušanje stvari, za katere se drugače sami morda ne bi opogumili. Načrtujejo, da se jih bodo še čim več udeležili in priporočajo, da kaj takega preizkusi čisto vsak.

Vir: Center za pomoč mladim Ljubljana

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99834

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino