Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Mar. 2021

Kakšno vlogo ima PUM-O pri promociji zdravja mladih v lokalni skupnosti?

Nacionalni inštitut za javno zdravje je izdal priročnik z naslovom Promocija zdravja za mlade v lokalni skupnosti. Zanimiv je tako za izobraževalce, ki delajo z mladimi, kot druge strokovnjake in starše.

V uvodnih poglavjih avtorice povzemajo nekaj teoretičnih izhodišč in rezultatov preteklih raziskav. Te kažejo, da se mladi z nedokončano osnovno šolo v smislu zdravstvene pismenosti in dostopa do tovrstnih storitev uvrščajo v ranljivo skupino.

V preteklosti se je izkazalo, da ima pomembno vlogo pri ozaveščanju mladih o zdravju program PUM-O. V drugem delu priročnika je navedenih nekaj primerov delavnic z natančno strukturo in vsemi pomembnimi izhodišči ter seznamom uporabljenih virov in literature.

Avtorica poglavja o mladih v programu PUM-O je Natalija Žalec, koordinatorka programa na Andragoškem centru Slovenije.

Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92714

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino