Okolje in trajnost / Vključenost

Kam z e-odpadki?

25. 10. 2018 avtor: Mladinska mreža MaMa

Mladinska mreža MaMa v sodelovanju z Družbo Zeos že dobri dve leti mlade po Sloveniji spodbuja in ozavešča o pomembnosti ločevanja e-odpadkov. Na delavnicah  mladi v skupinah aktivno sodelujejo in razmišljajo o okoljskih izzivih in nevarnostih e-odpadkov za okolje. Le te lahko odvržejo v ulične zbiralnike, ki jih je Družba Zeos postavila po vsej Sloveniji.

Moderatorji delavnice, ki so prav tako mladi, z različnimi metodami in z informativnim kvizom pri mladih preverijo pridobljeno znanje o okoljski ozaveščenost in varovanju okolja. Ker pa pri mladih ne gre brez kreativnosti na delavnici v skupinah oblikujejo edinstvene okoljske slogane, ki pomagajo ozaveščati njihove sovrstnike in širšo javnost.

»Ni važno, kdo si, kje, si, kaj si – E-cikliraj naprave, za zdravje narave!« je le eden izmed sloganov, ki so ga mladi gimnazijci v Litiji oblikovali v okviru oktobrske delavnice Mladinske mreže MaMa.

Je tudi tebi mar za naravo in se zavedaš, da okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo odzivnost? Več o delavnicah in e-cikliranju izveš tukaj.

Delavnice potekajo v sklopu projekta Upravljanje z e-odpadki, ki je podprt s strani evropskega programa Life.