Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Apr. 2021

Ko roke spregovorijo

Mladinski center Dravinjske doline v sodelovanju z Medobčinskim društvom gluhih in Naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče izvaja spletni začetni tečaj slovenskega znakovnega jezika.

Tečaj vodi Marija Koser, tolmačica slovenskega znakovnega jezika z dolgoletnim stažem. Pod njenim mentorstvom udeleženke spoznavajo različne poti komunikacije gluhih in naglušnih, kot so kretnja, obrazna mimika in telesna govorica. Učijo se osnovnih kretenj, posebnosti znakovnega jezika, o razlikah v podobnih znakih znakovnega jezika in prstno abecedo.

»Za tečaj sem se odločila, ker me je znakovni jezik vedno zanimal. Znanje znakovnega jezika pa mi bo prišlo prav tudi pri študiju inkluzivne pedagogike in kasneje pri mojem delu z otroki s posebnimi potrebami,« je povedala udeleženka.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86439

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino