Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Dec. 2020

Ko te stiska stiska

Čase, ki so za in pred nami malokdo preživlja radostno. Zdaj nam je že jasno, da epidemija COVID-19 ne vpliva samo na naše fizično počutje, ampak posredno tudi na naše psihično zdravje. Malokdo se v tem decembrskem času, ki je bil vedno namenjen druženju, veselju, praznovanju, še ni srečal s “korona-depresijo”, občutki tesnobe, razdraženosti, frustracije ... 

Eden od programov Društva Center za pomoč mladim je tudi brezplačna in anonimna svetovalnica, ki je namenjena mladim med 15. in 30. letom starosti. Poleg prej omenjenih občutij pri svojih uporabnikih opažajo tudi, da se jih vse več sooča z občutki osamljenosti in težavami v partnerskem odnosu, saj druženja v fizični obliki ne moremo popolnoma nadomestiti z druženjem preko družbenih omrežij in spleta. Pogoste so tudi stiske, ki jih mladi doživljajo v svojem domačem okolju in so predvsem povezane z medsebojnimi družinskimi odnosi.

Zaznavajo tudi tesnobo in anksioznosti glede načrtovanja prihodnosti in frustracije ob tem, da ne vemo, kako dolgo bodo ukrepi trajali. Navsezadnje pa je veliko mladih tudi v strahu, da s svojimi ravnanji zavaruje najšibkejše (starše, stare starše), ki jih ima v svoji okolici.

Če se tudi vi srečujete s podobnimi stiskami, pišite Tari na tara@cpm-drustvo.si. Če pa samo pogrešate spoznavanje novih ljudi in sproščeno druženje ter pogovore, pa se jim enkrat tedensko lahko pridružiš na Sceni brez imena.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23368

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino