Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Apr. 2021

Komisija izbrala »Naj prostovoljce« leta 2020, rezultati bodo razglašeni 23. aprila 2021

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, skupaj z Mestno občino Celje, v letošnjem letu organizira že 16. Festival prostovoljstva. Komisija je skupno prejela 33 vlog za »Naj prostovoljca« leta 2020 ter tako izbrala 9 prostovoljcev, ki bodo prejeli naziv »Naj prostovoljec za leto 2020« v petih starostnih kategorijah.

Celjski mladinski center je v mesecu marcu zbiral prijave za najbolj aktivne in zavzete posameznike, ki so na kakršen koli način, s prizadevnim delom in nesebično pomočjo, pomagali drugim. V preteklem letu, ki ga je zaznamovala epidemija, se je prostovoljno delo izkazalo za še bolj pomembno, saj so bile potrebe posameznikov in organizacij še toliko večje.

Organizatorji so prejeli 33 vlog, večina od teh pa je bila na pobudo Civilne zaščite Celje, ki je v času epidemije aktivno izvajala pomoč drugim, prav tako pa je aktivirala veliko število občanov, da so prostovoljno pomagali pri izvajanju različnih aktivnostih.

 Komisija, ki so jo sestavljale predstavnice Mestne občine Celje, predstavnica Zavoda RS za šolstvo in predstavnici Celjskega mladinskega centra ter Informacijske točke Europe Direct, se je že sestala preko spleta ter izbrala »Naj prostovoljce« v vseh petih starostnih kategorijah.

Nazive za Naj prostovoljca, teh bo letos kar 9, bodo razglasili na 16. Festivalu prostovoljstva, ki se bo odvijal v petek, 23. aprila 2021, ob 10.00 uri. Letošnji festival se bo odvijal v atriju Celjskega mladinskega centra, vendar bo ta zaprte narave in namenjen osebam, ki bodo prejele naziv »Naj prostovoljec« v letu 2020. Festival bo izveden v skladu z epidemiološkimi razmerami in ukrepi, ki bodo takrat v veljavi, zato se izvedba dogodka še lahko spremeni. Celoten dogodek pa bo v vsakem primeru lahko spremljalo tudi širše občinstvo, in sicer v živo na YouTube kanalih in Facebook straneh Celjskega mladinskega centra in Infopentlje.

Vir: Celjski mladinski center 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68057

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino