Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Sep. 2020

Kreativni inkubator požel veliko zanimanja med mladimi

Celjski mladinski center je v sodelovanju z V.S. produkcijo, vodjo projekta Vladimiro Skale in Klubom študentov občine Celje, že tretje leto zapored organiziral Kreativni inkubator. Gre za teden, kjer mentorji, učitelji in strokovnjaki mladim predajajo svoje dragoceno znanje. Tako se je v tednu med 24. in 28. avgustom, zvrstilo kar 12 predavanj, med drugimi se je z mladimi pogovarjal tudi predsednik Republike Slovenije  Borut Pahor.

Kreativni inkubator je idejni projekt, kako mladim nuditi priložnost, da prisluhnejo strokovnjakom, ljudem, ki delajo izvrstno na svojih področjih. Gre za teden poln novih informacij, znanja in modrosti. Tekom celotnega tedna se je odvilo 12 predavanj, ki so mlade nagovarjali k izbiri svoje karierne poti, odločitvi o študiju, razmišljanju o zaposlitvi in uresničevanju svojih sanj. V sklopu predavanj, so predstavili tudi Informativno točko Europe Direct Savinjska in MCC Hostel, ki delujeta v okviru Celjskega mladinskega centra.

Otvoritev cikla predavanj je prevzela Hana Faletič, predstavnica MCC Hostla, sledili pa so še drugi, uspešni podjetniki in strokovnjaki. Kot vrhunec dogajanja Kreativnega inkubatorja je bil vsekakor obisk predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki si je v skoraj enournem pogovoru vzel čas za vprašanja, ki so mu jih postavili mladi. Udeležence dogodka je zanimala predsednikova politična pot, kaj meni o udeleževanju mladih v politiki in slabostih njegove politične funkcije. Kot zaključek je mlade nagovoril, da naj sledijo svojim sanjam, ciljem in naj najdejo pot, ki jih osrečuje. Spodbudil je mlade k iskanju lastnih talentov in da naj pogumno stopajo na svojo življenjsko pot.

Zadnji dan Kreativnega inkubatorja sta s predajanjem svojega znanja zaključila Jernej Kenda, lastnik podjetja Novatel d.o.o., ki je govoril o telekomunikacijskih rešitvah in informacijski tehnologiji in Iryna Osypenko, ki je govorila o družbenih omrežjih in o tem, kako biti dober v tistem kar počneš.

Zaključni dogodek  je izvedel Celjski mladinski center s tako imenovano Živo knjižnico, kjer so udeleženci mednarodnih mobilnosti iz preteklih let z udeleženci Kreativnega inkubatorja delili njihove izkušnje. Kreativni inkubator je požel veliko zanimanja, predvsem pa so bili ustvarjalci dogodka ponosni, da se je na povabilo odzval tudi Borut Pahor. Želja ustvarjalcev projekta je projekt izpeljati vsako leto, ter ga z novimi, privlačnimi vsebinami narediti še bolj uspešnega.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90468

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino