Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 11 Sep. 2019

Kreativni inkubator za kreativne mlade

Celjski mladinski center je v sodelovanju z V.S. produkcijo in vodjo projekta Vladimiro Skale že drugo leto zapored organiziral 5-dnevni projekt z naslovom Kreativni inkubator kreativnih mladih ljudi. Mladi so tudi za letošnji projekt pokazal veliko zanimanja. V tednu med 26.8. in 30.8. se je zvrstila kopica predavanj različnih tematik.

Kreativni inkubator je idejni projekt, kako mladim dati priložnost, da prisluhnejo strokovnjakom, ljudem, ki delajo izvrstno na svojih področjih. Gre za počitnice z razlogom, ki prinašajo prenos znanja, priložnost izvedeti več, s celovitim pristopom. Tekom celotnega tedna se je odvilo več kot 7 predavanj različnih tematik. Udeleženci dogodka so obiskali tudi Osrednjo knjižnico Celje, kjer je Kristian Koželj udeležence popeljal do umetnosti razumevanja branja, predstavnica Celjskega mladinskega centra Katja Kolenc, pa je predstavila Informativno točko Europe Direct Savinjska.

Otvoritev cikla predavanj je prevzel arhitekt Nande Korpnik, sledili pa so mu drugi, uspešni podjetniki in strokovnjaki Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje Center; Saša Lavrič, direktorica Inkubatorja Savinjske regije; Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava, podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek, ter pisateljica Desa Muck.

Predavanja so požela veliko zanimanja med  udeleženci, saj so se ob koncu vedno prevesla v zanimivo sproščujočo debato. Želja ustvarjalcev projekta je projekt izpeljati tudi prihodnje leto ter ga popeljati na mednarodno raven in ga razviti v mednarodno izmenjavo.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70653

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino