Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jun. 2022

Letos v živo usposobili največ oratorijskih voditeljev do sedaj

56 na novo za vodenje oratorija usposobljenih mladih prostovoljcev. 56 podeljenih certifikatov Oratorijski voditelj. 6 dni pridobivanja novih kompetenc, sklepanja prijateljstev, deljenja izkušenj, izzivov in dobrih praks. Vse to na dveh osnovnih usposabljanjih za oratorijske voditelje, ki sta se odvili v preteklih dveh mesecih.

Prvi letošnji termin usposabljanja Oratorijski voditelj I je potekal od 25.-27. februarja na Bledu. Udeležilo se ga je 23 mladih voditeljev s 15 krajevnih oratorijev. Drugi termin se je med 27. in 29. aprilov odvijal v Dominikovem domu sredi Pohorja. Tega se je udeležilo 33 voditeljev z 20 oratorijev. Lanskega usposabljanja, ki se je zgodilo prek spleta, se je sicer udeležilo 60 mladih, letošnjih 56 udeležencev pa je največ, kar se jih je v enem letu udeležilo usposabljanja v živo.

Program usposabljanja obsega pridobivanje kompetenc s področij, kot so pedagoška osnova oratorija, vodenje skupine oratorijskih animatorjev, načrtovanje in druga. Velik poudarek pa je tudi na razvoju samih sebe kot voditeljev. Vse to pa ne vključuje čudovitega vzdušja in podelitev, ki so zaznamovale oba termina usposabljanja.

Več utrinkov z usposabljanj najdete na spletni strani oratorij.net.

Vir: Oratorij

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63571

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino