Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jan. 2020

Literarni natečaj: festival mlade literature Urška 2020

Festival mlade literature Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) s selektorji izbere pet finalistov in finalistk in najboljšemu ali najboljši v naslednjem letu izdajo knjižni prvenec. Na Festivalu mlade literature Urška je v 16 letih sodelovalo okoli 1600 mladih avtorjev, starih 15 let in več.

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujejo lahko avtorji in avtorice, stari od 15 do 30 let, ki svojega literarnega dela še niso izdali v knjižni obliki, niti objavili v literarnih revijah oz. na drugih literarnih natečajih.

Potek natečaja

Mladi literati lahko pošljejo na natečaj svoja še neobjavljena literarna besedila -  prozo oz. prozni odlomek s kratko obnovo celotne vsebine (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) in dramska besedila (odlomek z obnovo, prizor – do 10 strani) - z istim besedilom se lahko na razpis za Urško prijavijo le enkrat.

Vse sodelujoče avtorje bodo prireditelji povabili na eno od šestih regijskih srečanj, ki jih bodo izvedle območne izpostave JSKD. Srečanja v obliki literarnih delavnic in javnih branj bodo potekala od februarja do aprila 2020. Finalni del festivala mlade literature Urška 2020 bo potekal 16. in 17. oktobra 2020 v Slovenj Gradcu, z nastopom petih finalistov (literarne matineje, sobotna delavnica), s predstavitvijo prvenca Nine Medved, Uršljanke 2019, in z literarnim gostom iz tujine.

Nagrada

Najboljšemu avtorju bo revija Mentor natisnila knjižni prvenec, ki bo objavljen v zbirki "Prvenke", predstavljen bo na finalnem delu 20. festivala mlade literature Urška oktobra 2021 v Slovenj Gradcu. Avtor bo kot honorar poleg mentorske in uredniške pomoči pri nastajanju prvenca dobil tudi sto izvodov svoje knjige, priložnost do treh honoriranih literarnih večerov ter možnost gostovanja na mednarodnem literarnem gostovanju v tujini.

Rok za oddajo del

Šifrirana besedila in e-prijavo je potrebno oddati do ponedeljka, 27. januarja 2020, opolnoči.

Vse dodatne informacije najdete na spletni strani razpisa.

Vir in foto: Javni sklad za kulturne dejavnosti 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92992

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino