Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 May 2022

Mali traven, veliko dogajanja

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) ima na voljo širok nabor zanimivih in zabavnih aktivnosti, kjer se vedno najde nekaj za vsakogar. V aprilu so bili še posebej aktivni, najprej z izvedbo 'Predvolilnega kafeja', nato z okroglo mizo z mladimi in odločevalci na temo prometne varnosti. A se tam še niso ustavili.

V sodelovanju z Medobčinskim društvom gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče (MDGN) so organizirali 2. stopnjo tečaja slovenskega znakovnega jezika, ki je potekal od oktobra 2021, do aprila 2022. V drugi polovici aprila pa so tečaj zaključili_e z izpitom in zaključnim druženjem s komisijo, v prostorih MDGN v Slovenskih Konjicah. Za konec je gledališka skupina MDGN udeležence_ke presenetila s premierno točko »Hišna opravila«, ki je vse pošteno nasmejala do solz.

Še isti dan so za obiskovalce in obiskovalke MC Patriota v večernih urah pripravili večer slovenske rap glasbe. Dogajanje je otvorila dobro poznana lokalna zasedba Same Žvadi, ki je na konjiški rap sceni že več kot desetletje. Kmalu za tem jim je na odru sledila jeseniška skupina La Bagra. Za vrhunec večera pa je poskrbel izolski raper Drill, ki je občinstvu med drugim predstavil tudi komade iz svojega prihajajočega petega solo albuma.

Aktivni pa so bili tudi na področju ekologije in varovanja okolja. V sklopu Dneva v rabljenih oblačilih, ki ga je že drugo leto zapored organiziralo društvo Ekologi brez meja, so izvedli izmenjevalnico rabljenih oblačil 'Patriot boutique'. Namen dogodka je bila izmenjava oblačil in ponovna uporaba teh, saj v povprečju vsak izmed nas letno zavrže kar 12kg oblačil. Obiskovalci in obiskovalke MC Patriota so imele priložnost prinesti svoja rabljena oblačila za sezono pomlad in poletje ter jih na dogodku zamenjati za nekaj drugega, prav tako rabljenega. 'Patriot boutique' bo odslej izveden dvakrat letno, ponovno v jesenskem času z oblačili za jesen in zimo.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40455

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino