Organizacije za mlade

Marčevsko dogajanje v mladinskih centrih in organizacijah

3. 3. 2021 avtor: Uredništvo

V uredništvu mlad.si smo pogledali kaj v  mesecu marcu pripravljajo v nekaterih mladinskih centrih in organizacijah po Sloveniji.

Mladinski center Zagorje ob Savi:

Virtualni dnevni center
V petek med 18.00 in 21.00 se dobijo v Virtualnem dnevnem centru, na Discordu. Če še nisi pri njih, se jim pridruži na: https://discord.gg/YY6PK9Na8F.

Sharing is caring
V MC ZOS iščejo motiviranega prostovoljca_ko, starega_o 18-30 let iz Slovenije (razen iz občine Zagorja ob Savi), ki ima voljo po osebni rasti in prispevku k skupnosti. Sprejemajo udeležence z manj priložnostmi in različnimi izzivi.

Psihosocialna pomoč
V MC ZOS bodo v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine spet nudili brezplačno psihosocialno pomoč. Tokrat za otroke in mlade stare med 7 in 25 let. Individualna svetovanja bodo potekala ob sredah vsakih 14 dni po eno uro, izvajala pa jih bo Helena Ditar, spec. psihoterapije. Obvezne prijave na e-mail: helena.ditar@gmail.com

MC ZOS Kahoot! Liga
Prva MC ZOS Kahoot! Liga se je prejšnji teden zaključila, ta teden pa se že začenja nova! Sodeluje lahko čisto vsak. Edino kar moraš storiti je, da se na vse kvize prijaviš pod istim imenom oz. vzdevkom, da se lahko poteguješ za nagrade. Kvizi potekajo vsak četrtek od 10:00 do 22:00.

Mladinski center Celje:

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2020

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra je v sodelovanju z Mestno občine Celje, danes objavila JAVNI NATEČAJ, na katerem bodo izbrali NAJ PROSTOVOLJCA ZA LETO 2020 v Mestni občini Celje. Predlagatelji morajo izpolnjeno prijavnico na Javni natečaj in priloge posredovati najkasneje do 19.3.2021, po elektronski pošti, na e-naslov: info@mc-celje.si, s pripisom: »Javni natečaj za naj prostovoljca leta 2020«.

Kviz leta

Četrtek, 4.3.2021 ob 19.00 uri

Kviz leta je online kviz, ki se dogaja na Zoom-u z voditeljema Urošem Kuzmanom in Alešom Novakom. Kviz je interaktiven, zabaven in sestavljen iz več kategorij. Tema kviza bo leto 2020. Vsi udeleženci bodo razdeljeni v skupine, vsaka skupina pa ima svojega predstavnika, ki odgovarja na vprašanja. Število udeležencev je omejeno, prijave zbirajo na info@mc-celje.si.

MVP PODCAST

Petek, 5.3.2021 ob 18.00 uri

MVP – Mladi v praksi je projekt, ki mladim omogoča, da postanejo najboljša verzija samega sebe ter da se posledično tudi zaposlijo. MVP je niz raznovrstnih usposabljanj, ki mladim omogoča, da spoznavajo sebe in svoje močne točke, jih ozavestijo in delajo na njih. Zato se bodo na MVP podkastu  pogovarjali o samem rojstvu MVP-ja, njegovih začetkih, procesu in izkušnjah avtorjev projekta, izvajalcev in udeležencev.

Spletni koncert 3:RMA | BA KANAL

Sobota, 20.3.2021 ob 20.00 uri

ɜ:rma je kantavtorski projekt kitaristke Urška Supej in vokalistke Maše But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v standardnih jazzovskih, pop ter folk vodah, ter se dotika tematik kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera, … glasbenici iščeta inspiracijo v glasbenikih kot so Bob Dylan, Laura Marling, Leonard Cohen … pesnicah kot so Edna Saint Vincent, ter zapisih kot so The Second Sex …

Mladinski center Jesenice:

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 17. Uri.

Vsak vikend igrajo družabno igro s kartami Magic the Gathering, igrajo predvsem formate Modern in Commander. Vabljeni vsi stari in novi igralci. Nove igralce bodo z veseljem naučili in priskrbeli vse potrebno za igranje. Imajo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bodo igrali naslednji teden.

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. Ure.

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ.

Projekt MLADiMLAD

Ustvarjajo priložnosti MLADiMLAD. Iščejo študente in ustvarjalce, ki bi bili pripravljeni sodelovati z njimi, ustvarjati delavnice iz področji, ki jih študirajo ali pa vas zelo zanimajo. Vaše prijave sprejemajo na naslov mcj@siol.net.
Sodelujete lahko mladi do 29. leta starosti, brez pogoja da prihajate iz jeseniške občine.

MCJ KREATIVA

MCJ KREATIVA je projekt Mladinskega centra Jesenice za vse mlade umetnike in ljubitelje ustvarjanja. Vsi mladi ustvarjalci se jim lahko pridružite tako, da jim sporočite področje kreative, ki vas zanima. Tiste, ki se jim boste pridružili, bodo poskusili povezati s strokovnjaki iz želenega področja in vam nudili potreben material za čimbolj sproščeno ustvarjanje.

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Projekt je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti in je brezplačen.

Društvo ŠKUC:

četrtek, 4. 3., ob 18.00
Zorana Baković: Seksualnost in (samo)cenzura umetnic_kov na Kitajskem 
Lepo vabljeni na spletno predavanje poznavalke kitajske politike in kulture Zorane Baković v sklopu razstave Kristine Hočevar z naslovom Rujenje / Half of a C / C 的一半 ! Predavanje bo potekalo v angleščini. Prijave sprejemajo na galerija@skuc.org.

Javno povabilo 2021

10.1. – 31. 3. 2021 
Vabilo ustvarjalkam_cem k sodelovanju v programih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in ustvarjalnih delavnicah za otroke in mladino.
Več informacij: https://www.skuc.org

Tehnopolis

10.2. – 15. 3. 2021, Klub Tiffany

Razpisujejo natečaj za novo tehno kompilacijo Tehnopolis. Avtorske tehno audio klipe sprejemajo do 31.3.2021 na tehnopolis.music@gmail.com.

Razstava: Rujenje/ Half of a C / C 的一半

25.2. – 25. 3. 2021, 12:00 – 19:00, Galerija Škuc
(ponedeljek zaprto)

Kristina Hočevar: Rujenje / Half of a C / C 的一半
Društvo ŠKUC vabi v Galerijo Škuc na ogled razstave del Kristine Hočevar.
Več informacij: https://www.galerijaskuc.si

Vir: Uredništvo mlad.si