Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2020

MC Krško pričenja z usposabljanji MVP – Mladi v praksi

Na javnem razpisu "Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost" je bil za sofinanciranje, med drugimi, izbran tudi projekt "MVP - Mladi v praksi" Mladinskega centra KrškoProjekt "MVP – Mladi v praksi", zagotavlja trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih pristopov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo.

Projekt bi se v Mladinskem centru Krško sicer moral pričeti izvajati že z marcem 2020, vendar je epidemija koronavirusa in z njo povezani ukrepi, spremenila potek izvajanja usposabljanj, ki jih bodo tako, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, pričeli izvajati s 1. 6. 2020. Izvajalci projekta so prijavitelj Mladinski center Krško skupaj s konzorcijskima partnerjema Celjskim mladinskim centrom in Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja.

Spodbuja se inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki se je v času epidemije koronavirusa le še poglobila. Tako so MVP usposabljanja in možnost zaposlitve mladih brezposelnih v tem trenutku postala še bolj aktualna. Namen projekta "MVP - Mladi v praksi" je mlade opolnomočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe.

Preko inovativnih pristopov in delavnic: NLP, javno nastopanje, kreativno pisanje, računalniško opismenjevanje, uporaba družabnih omrežij v marketinške namene, priprava predstavitvenega videa ... želijo mladim okrepiti kompetence in dodati nova znanja, ob koncu projekta pa doseči, da se bo najmanj 65% udeležencev projekta oz. 26 oseb tudi zaposlilo. Vse udeležence projekta nameravajo vključiti v platformo beleženja kompetenc pridobljenih skozi prostovoljsko delo in v praktični preizkus preko prostovoljnega mladinskega dela. Preko organizacije okroglih miz z odločevalci pa vključiti vse udeležence projekta tudi v aktivno podajanje pobud za spremembe ukrepov za zaposlovanje mladih.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96287

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino