Izobraževanje

MC Krško pričenja z usposabljanji MVP – Mladi v praksi

27. 5. 2020 avtor: Uredništvo

Na javnem razpisu “Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost” je bil za sofinanciranje, med drugimi, izbran tudi projekt “MVP – Mladi v praksi” Mladinskega centra KrškoProjekt “MVP – Mladi v praksi”, zagotavlja trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih pristopov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo. 

Projekt bi se v Mladinskem centru Krško sicer moral pričeti izvajati že z marcem 2020, vendar je epidemija koronavirusa in z njo povezani ukrepi, spremenila potek izvajanja usposabljanj, ki jih bodo tako, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, pričeli izvajati s 1. 6. 2020. Izvajalci projekta so prijavitelj Mladinski center Krško skupaj s konzorcijskima partnerjema Celjskim mladinskim centrom in Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja.

Spodbuja se inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki se je v času epidemije koronavirusa le še poglobila. Tako so MVP usposabljanja in možnost zaposlitve mladih brezposelnih v tem trenutku postala še bolj aktualna. Namen projekta “MVP – Mladi v praksi” je mlade opolnomočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe.

Preko inovativnih pristopov in delavnic: NLP, javno nastopanje, kreativno pisanje, računalniško opismenjevanje, uporaba družabnih omrežij v marketinške namene, priprava predstavitvenega videa … želijo mladim okrepiti kompetence in dodati nova znanja, ob koncu projekta pa doseči, da se bo najmanj 65% udeležencev projekta oz. 26 oseb tudi zaposlilo. Vse udeležence projekta nameravajo vključiti v platformo beleženja kompetenc pridobljenih skozi prostovoljsko delo in v praktični preizkus preko prostovoljnega mladinskega dela. Preko organizacije okroglih miz z odločevalci pa vključiti vse udeležence projekta tudi v aktivno podajanje pobud za spremembe ukrepov za zaposlovanje mladih.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Vir in foto: Mladinski center Krško