Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jul. 2020

Medkulturni večer EUYOU

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je pridruženi partner v projektu EUYOU, ki je pilotni projekt konzorcija slovenskih organizacij, ki je namenjen ozaveščanju in svetovanju o državljanskih pravicah mobilnih državljanov_k EU ter vključevanju teh v lokalne demokratične skupnosti.

Izvajajo ga Mreža MaMa, IPM inštitut in IPM Komunikacije v okviru programa Rights, Equality and Citizenship, ki ga financira Evropska komisija. MCDD je v sklopu projekta doslej izvedel spoznavno srečanje, ki je potekalo preko aplikacije Zoom, nato pa medkulturni večer, ki je potekal v živo. Na slednjem se je s strani EU državljanke predstavila poljska kultura, kulinarika in delile so se izkušnje pri uveljavljanju pravic EU državljanov_k v Sloveniji. Mladi_e državljani_ke EU so zaključili_e, da imajo večkrat težave pri uveljavljanju svojih pravic v Sloveniji. Opozorili_e so tudi na neprimeren odnos, ki ga imajo nekateri_e uslužbenci_ke v javnih institucijah. Kljub temu so zaključili_e: "Slovenija je čudovita država. Živeti tu je res super."

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82942

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino