Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 May 2022

Mednarodna konferenca DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022

2. in 3. junija 2022 bo virtualno potekala 17. IRDO mednarodna konferenca DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga izpeljati?.

Poudarek konference je na izvajanju zelenega, digitalnega in vključujočega prehoda, kot ga zajema Evropski zeleni dogovor (EGD) ter druge prednostne naloge in politike EU, vključno s Skladom/načrti za oživitev in odpornost. EGD postavlja trajnost in s tem družbeno odgovornost v središče oblikovanja politike EU, kar odraža potrebo po sistemskih spremembah. »Za doseganje ciljev trajnostnega razvoja so nujno potrebne temeljne preobrazbe družbenih sistemov (povezanih z energijo, mobilnostjo, hrano in grajenim okoljem), ki so temeljni vzrok okoljskih in podnebnih pritiskov – to so trajnostni prehodi na nizkoogljično, krožno in bio-gospodarstvo in družbo (SOER 2020, EEA). Ta trend k bolj integriranemu in celostnemu pristopu se odraža tudi v močnejšem povezovanju okoljskih, družbenih in gospodarskih ciljev«, je ob objavi vabila avtorjem poudarila dr. Darja Piciga iz Državljanske pobude za Integralno zeleno Slovenijo in podpredsednica programskega odbora konference IRDO. Osnovna vizija blaginje za vse ob ohranjanju zdravega naravnega okolja je tudi jedro modela za Integralno zeleno Evropo, ki pametno združuje več potencialov EU za trajnostni razvoj.

S konferenco leta 2022 želijo organizatorji z vidika zelenega, digitalnega in vključujočega prehoda raziskati, kaj lahko mladi, raziskovalci, učitelji, strokovnjaki, menedžerji in vsi drugi počnejo skupaj in kaj moramo storiti, da vključimo osebno, poslovno in družbeno odgovornost do gospodarskega, družbenega in naravnega okolja, v katerem delujemo. Teme konference so povezane z zelenim, digitalnim in vključujočim prehodom, posebej vabljeni so avtorji s prispevki z bolj celostnimi, sistemskimi pristopi, ki zajemajo več tem.

Z izmenjavo izkušenj, tako teoretičnih kot praktičnih, predvsem z vidika zelenega, digitalnega in vključujočega prehoda, bodo udeleženci pomagali najti pravo pot do družbeno odgovornega vedenja. Družbena odgovornost in trajnostna prihodnost sta vira velikih koristi, kar se je pokazalo v vseh dosedanjih krizah, tudi v krizi covid-19.

Zato organizatorji vabijo avtorji in/ali poslušalci, da se udeležijo konference in delijo svoje izkušnje, poglede in predloge z drugimi udeleženci, vključno z raziskovalci, vrhunskimi svetovalci, drugimi strokovnjaki in izkušenimi praktiki. Zelo dobrodošli so tudi mladi avtorji, dijaki in študenti, vključeni v izobraževalne procese. Doslej se je na prejšnjih 16-tih konferencah IRDO srečanj udeležilo več kot 1500 avtorjev z vsega sveta.

Udeležba na konferenci je za mlade brezplačna.

Več o konferenci lahko preberete na spletni strani. Kjer je objavljen tudi program prvega in drugega dneva.

Vir: IRDO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65870

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino