Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2019

Mednarodni dan prostovoljstva v EKTC Maribor

V okviru mednarodnega dneva prostovoljstva so v EKTC Maribor – Center eksperimentov Maribor organizirali okroglo mizo z njihovimi mladimi prostovoljci, kjer so obravnavali probleme, s katerimi se sooča veliko mladih. Posebej so izpostavili stanovanjsko in zaposlitveno problematiko.

Mlade udeležence predvsem skrbijo napovedi nove prihajajoče recesije, ki bi lahko zmanjšala število delovnih mest in tako povečala brezposelnost. Skrb vzbujajo tudi novi ukrepi bank na področju kreditov, ki bodo prizadeli še posebej mlade družine, saj bodo še težje prišle do novih kreditov za prvi avtomobil ali stanovanje.

Mladi prostovoljec se sprašuje, kako naj pride do prvega lastniškega stanovanja v času, ko cene stanovanj rastejo, hkrati pa ne more več priti do kredita. Nekdo se je pošalil, naj se preseli v Avstrijo ali Nemčijo in tako so nenamerno navezali debato še na dodaten problem, s katerim se srečuje naša država – vedno več mladih vidi kot rešitev problema, da se preprosto izselijo iz Slovenije. Vsi so se strinjali, da to ne bi smela biti rešitev in da bi morali najti rešitev, kako izboljšati stanje v naši državi. Za takšne pozitivne spremembe za mlade bo treba bistveno bolj pritisniti na politike in povečati angažiranost mladih na tem področju.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96169

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino