Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Mednarodni prostovoljci oživljali hišo v Idriji

30. 4. 2019 avtor: Mladinski center Idrija

Kaj imajo skupnega Švicarka, Ciprčan, Venezuelka, Portugalec, Španka, Francozinja in Francoz in dve Hrvatici? Mladinski hotel Idrija!

V začetku aprila je v Mladinski center Idrija prišla skupina mladih prostovoljcev iz cele Evrope s skupno misijo: oživeti hostel! Projekt, ki ga je finančno podprl program Evropske solidarnostne enote je trajal malo manj kot tri tedne in v tem času so si prostovoljci skupaj z lokalnimi prebivalci prizadevali za modernejši izgled mladinskega hotela.

Rezultat delovne akcije je privlačen zunanji prostor na terasi, ki je kot nalašč za prihajajoče poletne dni, v katerih bodo gosti lahko uživali s pijačo iz novega bara »The Last Goat« ob krasnem razgledu na mesto. Prostovoljci so s svojim delom olepšali tudi notranje prostore. Poživili so jih z izmenjevalnico predmetov, v kateri popotniki lahko z drugimi delijo razne predmete, z veliko moderno gugalnico v dnevni sobi in s pisanimi stenami na hodniku. Skupaj s prostovoljci so se v hostel naselili tudi novi prebivalci hiše – v času renoviranja smo opazili kar deset perkmandelcev in dve kozi.

Ekipa mladinskega hotela Idrija vas vabi, da se pridete na lastne oči prepričati, kaj lahko uspe narediti 15 parom delovnih rok, če stopijo skupaj, in hkrati raziščete ta lep kotiček Slovenije.