Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Nov. 2019

Mednarodno prostovoljstvo? Zakaj pa ne?

Prostovoljstvo je odlična izkušnja, ki ti ponuja, da zakorakaš izven svoje dnevne rutine ter se srečaš z novostmi in izzivi na različnih področjih. H kvaliteti mednarodne izkušnje doprinesejo novo okolje, nova poznanstva z ljudmi, s katerimi se srečuješ ali sodeluješ, način življenja, ki ga posameznik oblikuje v novem kontekstu in samospoznavanje skozi mnoge izzive.

Prostovoljce okolica spodbuja, da kar najbolje izkoristijo možnosti, ki se jim ponujajo, da razvijajo svoje spretnosti in si pridobijo čim več novih kompetenc. Med aktivnostmi si postopoma zgradijo samozavest, ki jim pomaga stopiti izven cone udobja ter prevzemati odgovornejše naloge, ki jih s pomočjo mentoriranja tudi (uspešno) izpeljejo.

Maryna, ki je zaključila enoletno prostovoljstvo v Sloveniji in se je že vrnila domov v Ukrajino, v svojem  zadnjem prispevku opiše svojo izkušnjo kot osebno popotovanje po spreminjajoči se reki, po kateri se spustiš s tokom v neznano ter se na koncu ob pogledu nazaj z zadovoljstvom zavedaš, da je vsaka brzica soustvarila to izkušnjo.

V tem času je odkrila tudi svojo novo strast, potovanja. Ugotovila je, da je strah, ki jo je oviral, da bi to naredila že prej, votel ter da za pot ne potrebuješ veliko denarja. Potrebne je le nekaj organizacije, iznajdljivosti in dobre družbe. Včasih pa se je na dogodivščino še bolje odpraviti kar sam.

Več o njeni izkušnji na tej povezavi.

Vir in foto: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26211

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino