Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Jun. 2019

Meet and Code 2019

Nevladne in neprofitne organizacije se lahko prijavijo za nepovratna sredstva za izvedbo dogodkov kodiranja!

S 3. junijem Meet and Code poziva lokalne nevladne in neprofitne organizacije v Sloveniji, da zaprosijo za mikro-donacije za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje in dostop do digitalnih veščin med mladimi. Lani se je več kot 50.000 mladih udeležilo 1.100 programskih dogodkov po vsej Evropi. Izkoristite priložnost in se prijavite za donacije v višini 400 EUR.

Naš vedno bolj digitalni svet predstavlja nove izzive za evropska podjetja in družbe, 9 od 10 delovnih mest v Evropi naj bi zahtevalo digitalne spretnosti, v skladu s poročilom Evropske komisije o digitalnih spretnostih leta 2017.

Kdo in kako se lahko prijavi za donacije Meet and Code?

Meet and Code že tretje leto zapored vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mlade v starosti od 8 do 24 let.

Nevladne in neprofitne organizacije se lahko prijavijo na spletni strani www.meet-and-code.org do 8. septembra 2019. Vsaka odobrena ideja o dogodku bo prejela donacijo v višini 400 evrov.

Te spodbujajo k sodelovanju s študenti, starši, učitelji, knjižnicami in vsemi, ki jih zanima podpora mladim. Tudi če se vaša nevladna in neprofitna organizacija ne ukvarja s kodiranjem, temveč podpira mlade, poiščite strokovnjaka za IT, ki bo vodil delavnico za kodiranje. Vsebina dogodka ni določena, vaša ustvarjalnost tu ni omejena.

Prijavite se lahko v naslednjih štirih kategorijah:

  • Girls do IT !,
  • Community,
  • Diversity,
  • Code for the Planet.

Meet in Code bo ponovno podelil nagrado za najbolj ustvarjalne in izvirne ideje dogodkov, ki jih bodo prijavile nevladne in neprofitne organizacije, da bi mlade navdušile nad kodiranjem. Finalisti bodo povabljeni na zaključno srečanje Award Weekend.

Poleg tega lahko tudi javnost glasuje za svoj najljubši dogodek, ki bo prejel nagrado javnega glasovanja (Public Choice Award). Zmagovalni dogodki vsake kategorije bodo predstavljeni v Evropski zbirki najboljših praks.

Izkoristite priložnost, prijavite idejo in pridobite nepovratna sredstva za izvedbo dogodka ter tako opolnomočite mlade!

Več informacij dobite tukaj ali na FB strani.

Vir in foto: Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10928

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino