Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Melt Down the (Sub)cultural Iceberg

19. 7. 2019 avtor: Mladinski center Postojna

Ko se dobijo mladi iz FinskeRomunije in Slovenije, se zgodi prav to – stalijo ledeno goro predsodkov. Med 7. in 15. julijem se je v organizaciji Mladinskega centra Postojna 24 mladih v Postojni poglobilo v subkulture. Spoznali so, katere subkulture obstajajo, raziskali so značilnosti subkultur in predsodke, povezane z njimi. Vrhunec izmenjave je predstavljal izlet v samo središče ene izmed lokalnih subkultur, spoznali so »underground« sceno Festivala drugačne glasbe Trnje.

Mladi so v tem tednu izboljšali znanje angleščine in pridobili samozavest za pogovarjanje v tujem jeziku, spoznali so značilnosti, posebnosti in igre vseh treh držav, poleg tega pa so med seboj stkali neprecenljive vezi, ki se bodo lahko nadaljevale v čudovita prijateljstva.

Po besedah udeležencev je bila izkušnja neprecenljiva. Ob slovesu je steklo kar nekaj solz, mladi so se že dogovarjali, da bodo sodelovali tudi v naslednjih izmenjavah, prav tako pa so si tudi voditelji obljubili, da sodelovanja še niso zaključili.