Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2021

Mesec april je mesec čistilnih akcij

V Sloveniji vsako leto že konec marca in ves april potekajo čistilne akcije. Tudi letos so se jim pridružili številni Mladinski centri in ostale mladinske organizacije po Sloveniji. Del teh so bili tudi mladi prostovoljci, ki jim ni vseeno za okolje v katerem živijo hkrati pa si prizadevajo za boljšo in lepšo prihodnost vseh nas.

10. aprila 2021 se je pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije je že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti.

Letos je širom Slovenije organiziranih 201 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit je naslavljanje osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi in nenazadnje v celotni družbi. Prav tako ne smemo pozabiti, da je prostovoljstvo pomembna oblika aktivacije, ki zmanjšuje osamljenost in vrača smisel tako prostovoljcu kot prejemniku prostovoljske pomoči.

Aktivnosti so potekale v več kot 100 krajih. Med organizatorji so bila društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi je bilo aktivnih več kot 350 organizacij in 10.000 prostovoljcev.

22. aprila je svetovni dan zemlje, ko svoj dan obeležujejo tudi taborniki. Letos je bilo še posebej slovesno, saj so Slovenski taborniki praznovali 70 let svojega delovanja. Prav taborniki so pomemben del ohranjanja narave, zato so se tudi letos pridružili številnim čistilnim akcijam po Sloveniji in jih izvedli v lokalnih okoljih.

Več o čistilnih akcijah posameznih mladinskih centrov in mladinskih organizacij pa lahko že ves marec in april spremljate na portalu mlad.si.

Vir: Uredništvo mlad.si in Slovenka filantrofija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47909

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino