Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2020

MI! – mladinski inkubator

Iz Mladinskega centra Brežice prihajajo dobre novice. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (enota Mladinski center Brežice) je bil uspešen pri prijavi na javni razpis »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost«. V Mladinskem centru Brežice so že pričeli z načrtovanjem izvajanja projekta MI! – mladinski inkubator, ki bo usmerjen na področje kohezijske regije – Vzhodna Slovenija, in sicer v MC Brežice in MKC Maribor.

MI! – mladinski inkubator mladim omogoča pridobivanje znanj in kompetenc za aktivno državljanstvo, s poudarkom na aktivnem sooblikovanju programov in sodelovanju s trgom dela. Skupaj z mladimi bodo pripravili analizo kariernih odločitev v mladinskem kontekstu, strateški dokument na področju mladine: Strategija na področju mladih in mladinske politike v regiji, razvili program usposabljanj mladinskega inkubatorja, krepili zaposlitvene možnosti preko praktičnega dela. Razvit program bo za mlade vključujoč, omogočal bo osebni in profesionalni razvoj, povezovanje mladinskega dela z deležniki v okolju z namenom njihove zaposlitve

Preko aktivnosti se bodo mladi na podlagi lastnih prizadevanj vključevali v družbo, krepili svoje kompetence in prispevali k razvoju skupnosti. Mladi bodo tekom projekta prevzeli odgovornost, se učili načrtovanja, sprejemanja odločitev in krepili številne druge državljanske in socialne kompetence.

S projektom MI! – mladinski inkubator bodo:

  • vključili vsaj 39 mladih vsaj v 90-urno usposabljanje
  • zaposlili 25 mladih (od 15 do 29 let) v mladinskem sektorju ali drugje
  • izdali gradivo Življenje mladih in izzivi zaposlovanja v regiji
  • izvedli 3 sklope usposabljanj (8 modulov)
  • izvedli več kot 200 ur izobraževanj in delavnic (od tega 90 ur v sodelovanju z MKC Maribor)
  • pripravili Strategijo na področju mladih in mladinske politike v regiji
  • vzpostavili program usposabljanja mladinskega inkubatorja, kot pripomoček za delovanje Mladinske zadruge UP (rezultat projekta PIMP: Priložnosti in izzivi mladih)

Vabljeni, da se pridružite pri ustvarjanju vsebin.

Vir in foto: ZPTM Brežice, Mladinski center Brežice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70350

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino