Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Nov. 2021

Ministrica dr. Simona Kustec vodi zasedanje Sveta ministrov za izobraževanje, mladino in šport

Ministri za izobraževanje in mladino danes pričenjajo zasedanje Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport. Ministri za izobraževanje bodo obravnavali kombinirano učenje in novo resolucijo o izobraževanju odraslih, ministri za mladino se bodo posvetili državljanskim prostorom in spodbujanju participacije mladih.

Že pred zasedanjem Sveta je potekal neformalni mladinski zajtrk ministrov s predstavniki mladinskih organizacij na temo Evropskega mladinskega dialoga in prihajajočega Evropskega leta mladih 2022. Predsedujoča Sveta, ministrica za izobraževanje, znanost in mladino prof. dr. Simona Kustec je pred zasedanjem Sveta izpostavila: »Tradicionalni šolski prostor ostaja temelj, ki ga v predlaganih sklepih o kombiniranem učenju dopolnjujemo in nadgrajujemo z ostalimi šolskimi prostori ter priporočili in ukrepi za okrepitev in posodobitev izobraževalnih sistemov.« V okviru predlagane resolucije o izobraževanju odraslih bodo ministri začrtali delovanje za naslednjih 10 let, z novim strateškim okvirom pa opredelili upravljanje Evropskega izobraževalnega prostora.

Popoldanski del zasedanja Sveta bo namenjen sprejemu ključnih dokumentov za večjo participacijo in vključenost mladih. Delovni načrt Evropske mladinske strategije 2022 – 2024 in sklepi o izvajanju Strategije EU za mlade opredeljujejo načine, priporočila in ukrepe za delovanje mladih. S predlaganimi sklepi o varovanju in ustvarjanju državljanskih prostorov za mlade pa želi slovensko predsedstvo olajšati smiselno participacijo mladih.

Na zasedanjih Sveta bo slovensko predsedstvo predstavilo tudi najnovejše informacije o vplivu pandemije COVID-19 na izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport.

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58590

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino