Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Apr. 2020

Misli zaposlenih MKC Maribor v času #ostanidoma

Na MKCju so glede na okoliščine pričeli z deljenjem tedenskih blogovskih zapisov zaposlenih, da bi lahko delili in spremljali, kako se krizna situacija odraža v njihovem delu in na kakžen način aktivnosti selijo na splet, da bi lahko bili dostopni tudi, ko smo v samoizolaciji. Vsak teden bo na voljo nov blog, spremljajte jih lahko tukaj, tokrat pa delimo besede diektorice MKC Maribor, Marje Guček o tem, zakaj in kako se aktivnosti MKC Maribor selijo v digitalni svet, vabljeni k branju:

"Sodelavec, velik zagovornik digitalizacije, se je pred časom pohecal, da si ni mislil, da nas bo tako  mala stvar kot je virus, pripeljala do tega, da nas spodbudi (hmmm, prisili), da začnemo intenzivneje razmišljati o tem, kako vsebine preseliti v digitalno okolje. No, pa smo se preselili – sestanki, informiranje nas samih in drugih, klepeti, vprašanja o tem, kako smo ali smo zdravi ali potrebuje kdo pomoč, aktivnosti… vse smo preselili v digitalno okolje.

V prvih dveh tednih smo ponotranjili sestanke izvedene na daljavo, Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru, ki ga že 22 let izvajamo v drugi polovici aprila, smo prestavili v drugo polovico leta, junijski festival Jazz' ma mlade še drži svoje termine, z ekipo Mednarodnega festivala računalniške umetnosti, ki poteka v oktobru, se nagajivo hecamo, da ga ne prestavljamo.

Na različnih kanalih smo v prvih dveh tednih ponudili to, kar lahko zelo na hitro glede na situacijo – vsebine, ki so že bile pripravljene v formatu za spletno okolje in arhivske posnetke. Vsi programski sodelavci pa že pripravljajo nove vsebine s katerimi se bomo prilagodili novi situaciji. Ob tem se odpira niz novih vprašanj in izzivov – kako dolgo lahko izvajamo aktivnosti samo v virtualnem svetu, kako odreagirati na trenutno zasičenost virtualnega sveta s podobnimi vsebinami…Osebnega stika z mladimi pa ne odtehta prav noben digitalni stik."

Če vas zanima, kaj je povedala v nadaljevanju, vabljeni na to stran, spremljajte pa jih tudi v bodoče, ko bodo na voljo novi zapisi.

Vir in foto: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31568

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino