Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 18 Mar. 2021

MKC Maribor izdal javni razpis za projekte na območju Kulturnega centra Pekarna

Že tretje leto zapored je Mladinski kulturni center Maribor objavil javni poziv za prijavo prireditev oziroma projektov na področju mladinskega dela, kulture in družbe za območje Kulturnega centra Pekarna v času dogodkov namenjenih 27. obletnici KC Pekarna, ki se bodo odvili v letu 2021.

Namen poziva je v KCP omogočiti, različnim kulturnim organizacijam, raziskovalnim, družbeno-kritično umetnostnim in (sub)kulturnim organizacijam, na lokalni, regionalni in mednarodni ravni dejavnosti na področju mladine, kulture in družbe, sofinanciranje ustvarjanja mladinskih projektov in dogodkov za mlade, kulturno-umetniških projektov in družbeno kritičnih projektov. Pri tem bo dodaten poudarek predvsem na sodelovanju mladih, saj bodo vsi predlogi, kjer bodo pri zasnovi in izvedbi dogodkov aktivno sodelovali mladi, dobili dodatne točke in tako imeli prednost pred ostalimi prijavami.

Cilj poziva je spodbujanje razvoja in prepoznavnosti KCP, kot del Maribora, del, ki je inovativen, drugačen, prebuditi inovativne pristope še neuveljavljenih umetnikov, kot tudi že prepoznanih, hkrati pa na vseh ravneh povečati razvoj alternativne scene v Mariboru, predvsem pa  podpreti kvalitetno in javno dostopno  ustvarjanje, povezovanje in izvajanje neodvisnih kulturnih dejavnosti, mladinskih dejavnosti, družbenih dejavnosti kot so:

  • ki omogočajo refleksijo, pospeševanje procesov emancipacije, samopomoči, družbene angažiranosti in neodvisnosti,
  • spodbujanje procesov ustvarjanja skupnostnih kulturnih aktivnosti in vsebin,
  • samoupravljanja, samoorganizacije in avtonomije, ki izvajajo mladinske programe in programe za mlade ali družbeno kritične programe.

Poziv bo omogočil sofinanciranje 11 projektom, v skupni vrednosti 4.400€. Dogodek/projekt se mora izvesti v času Festival KC Pekarna 2021 namenjenemu 27. obletnici KCP. Festival se bo izvajal tako podnevi, kot zvečer in bo potekal od 16. do 19. 6. 2021 (v primeru slabega vremena ali strogih covid-19 omejitev bo določen nadomestni termin, predvidoma prvi vikend v septembru). Čez dan bo program namenjen delavnicam, pogovorom, okroglim mizam, nastop glasbenih skupin, DJ-em ali jamming sessions. Večerni del pa filmskim večerom, koncertom na različnih prizoriščih in na prostem. 

Bolj podrobne informacije in sam razpis je objavljen na spletni strani MKC Maribor ter na oglasni deski MKC Maribor.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39298

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino