Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2021

MKC Maribor razpisuje natečaj »Oblikuj tablico za označbo sten dostopnih grafitarjem«

Mladinski kulturni center Maribor vabi k sodelovanju na natečaju za oblikovanje tablic za označbo sten namenjih grafitiranju in bodo označevale  stenske površine, ki jih bo Mestna občina Maribor namenila za stenske poslikave – murale in grafite.

Mestna občina Maribor je v letu 2020 imenovala delovno skupino za grafitarstvo, ki v letu 2021 nadaljuje z aktivnostmi za razvoj kulture grafitiranja v Mestni občini Maribor. V okviru teh bo občina v letu 2021 vzpostavila predvidoma 5 sten, ki bodo namenjene grafitiranju (ali naročenim poslikavam ali možnosti za vadbo razvijajočih se grafitarjev).

Mestna občina Maribor je v letu 2020 izpeljala sistem participativnega proračuna v okviru katerega je bila podprta tudi ideja priprave Strategije za odstranjevanje grafitov.

V sodelovanju delovne skupine za grafitarstvo ter v okviru priprave strategije za odstranjevanje grafitov, MKC Maribor razpisuje natečaj za oblikovanje tablic za označbo sten, ki bodo namenjene grafitiranju in bodo označevale  stenske površine, ki jih bo Mestna občina Maribor namenila za stenske poslikave – murale in grafite. S tablicami bodo označene stene, na katerih bo grafitiranje dovoljeno in legalno.

"Pa bomo v mestu naredili še en korak naprej! Lani smo začeli v okviru delovne skupine za grafitiranje razmišljati kako razvijati kulturo grafitiranja, sedaj pa smo samo korak stran od prve legalne stene za grafitiranje. Da je kultura grafitiranja pomembne lahko vidimo tudi iz izglasovanih predlogov participatornega proračuna, kjer so občani podprli kar dva projekta na to temo. In za še en korak bo poskrbel natečaj za oblikovanje tablic, ki bodo označevale stene za grafitiranje. Netačaj je objavljen, tako da vabljeni k prijavi." — Marja Guček, direktorica MKC Maribor.

Na natečaj se lahko prijavi vsak s stalnim ali začasnim bivališčem v Mestni občini Maribor, ki ima ustvarjalno idejo ali koncept za izdelavo tablic, s katerimi bodo označene stene, na katerih bo grafitiranje dovoljeno in legalno.

Rok za oddajo prijav je 13. maj 2021.

Za prijave in več informacij odklikajte na https://bit.ly/natecaj-oblikuj-tablico.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52964

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino