Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Nov. 2020

MKC Maribor zaključil z usposabljanji za mlade iskalce zaposlitev

Med septembrom in oktobrom je MKC Maribor v okviru projekta Mi!-mladinski inkubator izvedel 90 urno usposabljanje o mladinskem delu. V usposabljanje se je vključilo 36 mladih, starih med 17 in 29 let, ki so želeli pridobiti nova znanja, veščine, praktična znanja in spoznati nove ljudi.

Glavna predavateljica, univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, mladinska delavka, aktivistka na področju človekovih pravic in trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela v mladinskem sektorju, je bila Tanja Veber. Vlogo moderatork sta prevzeli Adrijana Kos, ki ima dolgoletne izkušnje na področju koordinacije Erasmus+ projektov, poskrbela pa je tudi, da so se udeleženci vedno počutili dobro in Doris Špurej, z izkušnjami predvsem na področju dela z ranljivimi skupinami.  

Tekom usposabljanj so se pridružili še gostujoči predavatelji Luka Kristić, ki je udeležence delavnic predal zanimiva znanja o promociji in uporabi družbenih omrežij v mladinskem delu. Svoje dolgoletne izkušnje s pisanjem in koordinacijo projektov je z udeleženci podelila Marja Guček, direktorica MKC Maribor.

Udeležence so popeljali skozi različne teme, ki se vežejo na mladinsko delo: osnove mladinskega dela, delo s skupinami, delo z ranljivimi skupinami, projektno delo, mednarodno mladinsko delo in Erasmus+ program, promocija in družbena omrežja, Kako pripraviti delavnico?, digitalno mladinsko delo, Katera so orodja za spremljanje in beleženje pridobljenih izkušenj, znanj in kompetenc? …

Če bi se želeli pridružiti projektu MI!, lahko še vedno ujamete priložnost. Delavnice sedaj potekajo preko spleta, tako da se še zmeraj lahko prijavite na tej povezavi.  

Foto: Melisa Ćehić
Vir: MKC Maribor

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70833

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino