Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 May 2022

Mladi o ekologiji

Erasmus+ z leti postaja vse bolj popularna izbira mladih za udeležitev raznih izmenjav in usposabljanj, čemur pa v Dravinjski dolini niso izjema.

Proti koncu aprila se je pet predstavnikov in predstavnic Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD) odpravilo na mladinsko izmenjavo »Get eco, Stay friendly«, ki je v sklopu programa Erasmus+ potekala v Litvi. Tako so se Nina Kovačič, Neli Jerot, Nik Škorjanc, Rok Hribernik in Eva Vovk, skupaj z mladimi iz petih drugih evropskih držav, ukvarjali s še kako aktualno tematiko klimatskih sprememb in okoljevarstva. Udeleženci in udeleženke so se preko raznih aktivnosti seznanili z ekološko prakso posameznih držav in njihovo problematiko. Razpravljali so o potencialnih rešitvah ter kako lahko vsak izmed nas, kot posameznik, živi okolju bolj prijazno življenje. V prostih dneh pa so zaužili tudi kanček litvanske narave ter pomagali lokalni skupnosti pri izdelavi vrta in čiščenju opuščene posesti.

Udeleženka izmenjave, Eva, je dodala: »Kljub temu, da je projekt trajal le dober teden, smo ga zapustili z obilico novega znanja, svežimi idejami, pozitivnimi spomini in novimi prijateljstvi.«

Ob vrnitvi v Slovenijo pa so se v sklopu zaključne dejavnosti mladinske izmenjave pridružili na delavnicah šivanja, ki jih je MCDD izvajal v pomladnih mesecih. Z ostalimi udeleženkami delavnice so šivali okolju prijazne vrečke za sadje.

Vse stroške udeležbe je pokril program Evropske komisije Erasmus+. Če vas zanima udeležba na projektih Erasmus+ v prihodnosti, pokličite na telefonsko številko 051 308 500.

VIR: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12659

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino