Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Oct. 2018

Mladi odločevalci v akciji

Mladinski svet Občine Slovenske Konjice je po uspešni prijavi projekta Mladi odločevalci, na razpis Mladinskega sveta Slovenije v okviru nacionalne kampanje Partycipiraj, pričel z izvajanjem projektnih aktivnosti. Glavni namen projekta je, da mladi v Slovenskih Konjicah spoznajo delovanje odločevalskih teles in odločevalske procese na različnih ravneh, s poudarkom na lokalni ravni. V projektu sodelujejo dijaki in dijakinje iz Gimnazije Slovenske Konjice, člani in članice Kluba dijakov Dravinjske doline ter člani in članice Kluba študentov Dravinjske doline.

MSOSK je izvedel prvi dve projektni aktivnosti, kjer so se mladim predstavili predsedniki različnih občinskih odborov. Predstavili so jim organizacijo odborov, potek dela in odločanja. Neposredno po srečanju je sledila seja občinskega sveta Slovenske Konjice, ki so se je, poleg svetnikov in svetnic, udeležili tudi mladi in tako dobili neposredno izkušnjo o poteku odločanja na lokalni ravni.

 Vir in foto: MSOSK

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51643

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino