Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Sep. 2020

Mladi slovenski biologi dvakrat bronasti

Vsako leto Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) poroča o uspehih slovenskih dijakov na mednarodnih olimpijadah iz znanja.

Zaradi pandemije koronavirusa je letošnji mednarodni tekmovalni koledar sicer precej okrnjen. Tako je odpadla tudi 31. mednarodna biološka olimpijada (IBO 2020), vendar so organizatorji sredi avgusta na daljavo izpeljali nadomestno tekmovanje – IBO Challenge 2020. K tekmovanju so pristopile skoraj vse države, ki bi že v začetku julija s svojimi ekipami morale odpotovati na Japonsko v Nagasaki.

Slovenske barve so na tekmovanju zastopali Anamarija Mežnar s I. gimnazije v Celju, Ivo Prelog z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer ter Matic Smolič in Dominik Primožič, oba z Gimnazije Poljane. Med več kot 200 dijaki iz več kot 50 držav sta Anamarija in Ivo osvojila bronasti odličji. Tekmovanje mladih biologov je na oddelku biologije Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani trajalo dva dni. Prvi dan so se dijaki pomerili v praktičnem delu, ki so ga sestavljale naloge iz fiziologije živali ter bioinformatike in je trajal štiri ure in pol. Drugi dan pa so dijaki opravljali teoretični del, ki je pokrival celotni spekter biologije in je trajal šest ur.

Slovensko ekipo so vodili Domen Vaupotič ter Mojca in Katja Ota.

Prihodnje leto bo biološka olimpijada v Lizboni na Portugalskem.

Foto1: ekipa biologov, od leve proti desni so Matic Smolič, Dominik Primožič, Ivo Prelog, Anamarija Mežnar.
Vir in foto: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30634

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino