Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Dec. 2018

Mladi ustvarili utopično mesto

Zamisel idealne družbene ureditve, ki v stvarnosti naj ne bi bila uresničljiva, so mladi poskušali doseči v sklopu Erasmus+ projekta »City Of Youthopia«.

27 mladih iz Romunije, Italije, Latvije, Portugalske in Slovenije je v začetku novembra na mednarodni mladinski izmenjavi kreiralo utopično mesto, osredotočeno na iskanje in zasnovo idej o mestu, pravičnem za vse – ljudi, živali in okolje. V sodelovanju z Zadrugo Buna, so skozi obiske lokalnih in trajnostnih praks v Mariboru in različne interaktivne delavnice postavljali temelje utopičnega mesta.

Kako in katere institucije bi se vzpostavile v mestu? Kako bi mesto zmanjševalo odpadke in se lokalno samooskrbovalo? Kako bi bilo poskrbljeno za najšibkejše člene v družbi, za medsebojno sodelovanje in solidarnost ter kako za podjetno delovno okolje? Iskanje odgovorov jih je pripeljalo do prototipa utopičnega mesta po meri mladih, ki so ga predstavili na zaključni konferenci 12.11. v Mariboru. Ideje udeležencev so zbrali v knjižici.

Vir in foto: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99230

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino