Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Oct. 2018

Mladi v Alpski regiji

Med 20. in 21. novembrom 2018 bo v avstrijskem mestu Innsbruck potekal 2. letni forum o Strategiji EU za Alpsko regijo (EUSALP).

Na letošnjem srečanju boste lahko mladi razpravljali s politiki, strokovnjaki in državljani o osrednjih temah alpske regije, kot so rešitve trajnostnega razvoja, poklicno usposabljanje, obvladovanje naravnih nevarnosti, uporaba alpskih naravnih in kulturnih virov in obnovljivi viri energije. Namen srečanja je vključiti mlade v oblikovanje skupnih rešitev ter okrepiti sodelovanje za prihodnost Alp.

Evropska komisija je s tem namenom, za mlade med 16. in 25. letom starosti iz Alpske regije, razpisala natečaj, v katerem lahko predstavite projektne ideje za razvoj Alp kot modernega, privlačnega in trajnostnega življenjskega prostora. Svojo idejo lahko do 31. oktobra prispevaš tudi ti.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16560

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino