Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 24 Oct. 2018

Mladi zagovorniki v Mariboru

V Mariboru je za mlade v organizaciji Inštituta za mladinsko politiko potekalo mednarodno usposabljanje  zagovorništva, saj je prestop v odraslost  danes otežen zaradi številnih izzivov, ki jih pred mlade postavlja sodobna družba. Zagovorništvo je eden izmed bolj učinkovitih načinov za izboljšanje položaja mladih, s katerim se mladi borijo za boljše priložnosti posameznih družbenih skupin in z  zavzemanjem  določenega stališča vplivajo  na družbo. Usposabljanja se je udeležilo 25 mladih, ki so spoznavali različne metode dela, s katerimi lahko pripomoremo k boljšemu delovanju mladine. Udeleženci usposabljanja so metode zagovorništva preizkusili tudi v praksi in pripravili najrazličnejše družbeno-odgovorne kampanje iz njihovega lokalnega okolja.  

Družbena aktivnost mladih je še posebej pomembna za doseganje sprememb v družbi. Preveri zemljevid, ki ti bo podal namig, kje se lahko aktiviraš v svojem lokalnem okolju.

Več

Vir: Mladinski svet Ajdovščina

Foto: Politikos tyrimų ir analizės institutas Litva

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32560

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino