Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Mar. 2021

Mladi zmaji z natečajem ODNOS vabijo mlade k soustvarjanju Ulične galerije na Vegovi

Javni zavod Mladi zmaji je v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom objavil javno povabilo za sodelovanje v natečaju ODNOS. Najbolj kreativni mladi bodo dobili priložnost objaviti svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani.

Iščejo interpretacije sedanjosti, ki mimoidoče spodbujajo k ozaveščanju trenutnega stanja ali razmišljanja o trenutku in kraju. Namen akcije je spodbujanje in opolnomočenje mladih umetnikov, ki skozi svoja dela lahko predstavijo interpretacijo sodobnosti in dobijo prostor za razstavo svojih izdelkov. Spodbujajo k družbeni kritičnosti in angažiranju, ki spodbuja mlade v participacijo in nadaljnje razmišljanje.

Ulična galerija nas v javnem prostoru ulice preseneti z umetnostjo, saj je tam ne pričakujemo. V roke je dana mladim, da skozi svoja videnja prikažejo stanje družbe. Enoletni cikel je namenjen mladim ter njihovi interpretaciji sodobnosti. Dvojice besed so osnovne iztočnice za raziskovanje odnosa/razmerja med posameznimi pomeni. Dvojice so namigi za pripravo mesečnega koncepta posamezne razstave:

Svetloba – Tema (april 2021)
Mladost – Starost (maj 2021)
Pravica – Odgovornost (junij 2021)
Energija – Vibracija (julij 2021)
Potovanje – Delo (avgust 2021)
Izobraževanje – Bogastvo (september 2021)
Praznovanje – Vsakodnevje (oktober 2021)
Apatija – Ignoranca (november 2021)
Osamljenost – Družba (december 2021)
Kultura – Zdravje (januar 2022)
Narava – vesolje (februar 2022)

Pomenske dvojice spodbujajo k odkrivanju večplastnosti razmerij med posameznimi besedami, zato se cikel posameznih razstav imenuje “ODNOS“.

Kdo lahko sodeluje

Poziv je namenjen vsem mladim umetnikom do dopolnjenega 29. leta starosti, ki delujejo na različnih področjih oblikovanja in uporabljajo različne tehnike (grafika, fotografija, slika itd.). Posameznikom, samostojnim oblikovalcem, študentom in dijakom, šolarjem, ki želijo soustvarjati skupni življenjski prostor.

Strokovna komisija bo vsak mesec izbrala do tri izdelke / plakate, ki bodo natisnjeni in na plakatni površini TAM-TAM na Vegovi ulici v Ljubljani. Rok za oddajo del je vključno do vsakega 5. v mesecu, do 24:00.

Besedilo natečaja in pogoje za sodelovanje najdete na spletni strani Mladih zmajev.

Vir: Javni zavod Mladi zmaji
foto: Simon Pelko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28277

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino