Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Dec. 2020

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi na projekt Šola za šolo

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi na projekt Šola za šolo, ki je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. V času, ko preživimo veliko ur pred ekrani in se prebijamo čez šolske obveznosti in to čudno šolsko leto, so izračunali, da porabimo veliko preveč časa za šolo.

Spraševali so se, kako bi si lahko ta čas skrajšali in ugotovili, da jim primanjkuje znanja na področju učenja, kako bolj učinkovito uporabljati word, powerpoint, excel in kako pripraviti in izpeljati odštekano predstavitev, ki bo pustila vtis. Zaradi tega so aktivistke Brez izgovora pripravile dogodke, s katerim bi pridobili znanje, veščine in nasvete ter posledično nekaj ur v dnevu.

Sklop dogodkov projekta ŠOLA ZA ŠOLO:

  • Skrivnosti učenja (16. 12. 2020)

Prvi dogodek so naredili z namenom, da bi se osnovnošolci in srednješolci spoznali kaj je učenje in v kakšnih oblikah ga poznamo. Skozi diskusijo in interaktivnimi metodami se bodo pogovorili o pomenu učenja za posameznika in družbo. Dotaknili se bodo vprašanja, kako se človek uči in razliko med aktivnim ter pasivnim učenjem. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati različne tehnike učenja in pripomočke, ki jih lahko uporabljajo.

  • Skrivnosti Office-ov in Drive-a (12. 1. 2021)

Drugi dogodek je nastal z namenom, da bi vsaj malo obvladali računalniška orodja, ki jih uporabljate v šoli za pripravo seminarskih, predstavitev, referatov, itd. S študenti, ki imajo zaradi faksa še nekaj praktičnih izkušenj s temi orodji, bodo pripravili dogodek, kjer bodo delili svoje izkušnje in life-hacke.

  • Skrivnosti retorike (11. 2. 2021)

Po dveh dogodkih pridobivanja znanja, kako napisati seminarsko, katera orodja uporabljat, je tretji dogodek priložnost, da se jo udeleženci naučijo tudi predstaviti. Na dogodku bo možnost slišati osnovne o javnem nastopanju, o praktičnih nasvetih in predstavljene bodo pogoste napake, ki jih boš lahko z vajo odpravil.

Na dogodke so povabili predavatelje in trenerje, ki bodo izvedli tri brezplačne in 2- urne online dogodke.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.  

Vir: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73696

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino