Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2020

Mladinski delavci na usposabljanju o ekološkem kmetovanju

Ravno v tem času je zelo pomembno verjeti vase in v slovensko ekološko kmetovanje. Ekološko kmetijstvo je temelj samooskrbe in nam omogoča lažje preživetje tudi v teh kriznih časih. Tudi v Mladinskem centru Prlekije (MCP) se držijo tega, da je vse kar pridelamo doma najboljše.

Mladinski delavci MCP, Andrej Lesjak, Marjana Plohl, Nada Colnerič in Alenčica Studnička, so se udeležili strokovnega usposabljanja za vključene v ukrep Ekološko kmetovanje, ki je potekalo v dvorcu Rakičan. Obravnavali so naslednje tematske sklope:

  • Izpolnjevanje zahtev za izvajanje ukrepa Ekološko kmetovanje
  • Varstvo voda in tal ter podnevne spremembe
  • Trženje ekoloških pridelkov in izdelkov
  • Predstavitev dobrih praks

Pri izpolnjevanju zahtev za izvajanje ukrepa EK so jih seznanili s temeljno zakonodajo s področja ekološkega kmetijstva ter glavnimi novostmi. Seznanili so jih tudi z neskladji in pogoji za dodeljevanje sankcij ter z najpogostejšimi napakami pri izvajanju ukrepa EK. Obravnavali so varstvo voda in tal ter podnebne spremembe, ki vplivajo na ekološko kmetovanje. Zelo koristno in zanimivo je bilo predavanje o koristih ekološkega kmetijstva, ki bi ga moralo poslušati veliko ljudi saj je širša javnost še premalo seznanjena s prednostmi ekološkega kmetovanja. Udeležence usposabljanja so seznanili tudi kako se pravilno tržijo ekološki pridelki in izdelki ter kako so ti lahko konkurenčni na trgu.

Zanimiva je bila predstavitev dobrih praks, kjer so vsem udeležencem položili na srce naslednji nauk, ki se ga je vedno dobro držati: "Bodite drugaćni, da si vas zapomnijo."

Vir in foto: Mladinski cenater Prlekije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25907

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino