Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 06 Dec. 2018

Mlado gledališče

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih že več kot dvajset let razvijajo gledališko improvizacijo kot metodo gledališke vzgoje, ki je prerastla v mednarodni projekt "Young theatre - Mlado gledališče", podprt s strani Evropske komisije.

Namen projekta je pilotno testirati metodo improvizacijskega gledališča kot široko uporabnega orodja v izobraževanju in kulturi, ki spodbuja sodelovanje, odgovornost, samoiniciativnost, prilagodljivost, uporabo telesa, obvladovanje raznolikih oblik komunikacije in mnogo drugih veščin, uporabnih pri raznolikih oblikah v izobraževalnem procesu.

 "Projekt Young theatre/Mlado gledališče, katerega nosilec je Pionirski dom – Center za kulturo mladih, je namenjen izobraževanju profesionalnih  gledaliških ustvarjalcev in amaterjev na področju gledališke umetnosti. Cilj projekta je povezovanje profesionalnih in neprofesionalnih gledaliških ustvarjalcev, pridobivanju novih gledaliških znanj in povečanju interesa mladih za obiskovanje in udeležbo pri gledaliških projektih in vzgajanju občinstva za trajen odnos ljubezni do kulture." je o projektu zapisala direktorica Pionirskega doma, Viktorija Potočnik.

Aktivnosti projekta so usmerjene predvsem v praktično spoznavanje improvizacijskih tehnik in njihove uporabne vrednosti skozi različne delavnice za gledališke profesionalce in strokovne delavce v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Udeleženci delavnic svoje improvizacijsko znanje prenašajo na mlade v šolah, ki tako z izkušnjami improvizacijskega gledališča postajajo kakovostno kritični in aktivnejši uporabniki kulturnih vsebin.  

Mladi bodo svoje improvizacijske produkcije predstavili na mednarodnem Impro dnevu, prazniku gledališke improvizacije, ki bo potekal v vseh partnerskih državah in predstavlja vrhunec projekta sodelovanja Young Theatre/Mlado gledališče, z zaključkom 12. aprila 2019  v Festivalni dvorani. 

Več

Vir in foto: Pionirski dom - Center za kulturo mladih

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37030

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino